Op deze pagina worden alle links opgenomen die verwijzen naar organisaties voor natuur en landschap en landbouw en naar horeca en verblijfsrecreatie in het buitengebied in de regio van het werkgebied van De Ploegdriever.

‘Sinds enkele jaren geef ik rondleidingen in de Millingerwaard en andere plaatsen in Ooijpolder en Duffelt. Mijn doel is educatie: mensen de schoonheid en de diversiteit van het landschap laten ontdekken in het ‘nieuwe natuurgebied’ de Millingerwaard en verder ook in de rest van de fraaie Ooijpolder en Duffelt.

Ik vertel onder andere over:

  • de geologie van het Rijk van Nijmegen: ijstijden, stuwwal, etc.
  • de geschiedenis van het water in het Rijk: dijkenaanleg, steenfabricage, ontkleiing, waterberging in de uiterwaarden, etc.
  • de unieke flora en fauna in de Gelderse Poort’

Jan Cornelissen

Sinds een half jaar is onze B&B voor bezoekers geopend.
De B&B ligt net buiten Kranenburg, Duitsland, hemelsbreed 1,5 km van de Nederlandse grens en op 400 meter van het Reichswald.

We richten ons voornamelijk op wandelaars, fietsers, vogelaars, natuurliefhebbers en iedereen die om wat voor reden dan ook rust, ruimte en natuur zoekt.

Kranenburg ligt in een web van wandel- en fietsroutes (de Europese wandelroutes E-8 en de Pilgrimsroute lopen praktisch langs onze voordeur) en prachtige culturele en landschappelijke bezienswaardigheden. Verder beschikt B&B In den Elsen over een (sport-)massagepraktijk met gediplomeerd masseur.