Nieuws

Op onze Facebookpagina delen we enige regelmaat het laatste nieuws en leuke weetjes. Daarnaast krijgen onze leden en andere belangstellenden ongeveer elk kwartaal een nieuwsbrief. Hieronder een selectie uit de berichten.

Algemene Leden Vergadering 2024

31 mei 2024

Op 27 mei j.l. hadden we onze jaarlijkse ALV bij Groentehof Poelen in Groesbeek. Voorafgaande aan de vergadering hebben we een wandeling gemaakt door dit prachtige landschap. Ondanks de regen was er een fijne groep mensen die meekijken, -denken en -praten over het wel en wee in de vereniging. 

Op de flanken van Nederrijk is van alles te zien waar de Ploegdriever een rol in speelt: bloemrijke akkerranden, nieuwe heggen, patrijzenbeheer, kruidenrijk grasland. Boeren en burgers maken samen het landschap stapje voor stapje biodiverser en mooier. Tijdens de wandeling was er ruimte voor onderlinge kennismaking en uitwisseling van vragen en ideeën. Dit werd positief gewaardeerd door de deelnemers. 

In de ALV hebben we naast het delen van de verplichte stukken als inhoudelijk en financieel verslag, ook ruim de tijd genomen voor discussie en gesprek met de ca 30 aanwezigen. Voorzitter Arno van der Kruis loodste ons hier prettig doorheen. Er is een nieuw huishoudelijk reglement aangenomen met een belofte tot nieuwe statuten in 2025. Daarin staat o.a. dat bestuurders maximaal 3 termijnen van 3 jaar mogen aanblijven.

We hebben mede daardoor ook afscheid genomen van Geert Kroes en Mari Thijssen. Zij hebben zich beiden lange tijd enorm ingespannen voor o.a. een gesmeerde uitvoering en een correcte boekhouding. Ook namen we afscheid van gebiedscoördinator Tijn van de Steeg. Hij volgt zijn boerenhart en start een tuinderij in Berg en Dal. Nogmaals enorm bedankt aan alle drie! 

Met veel plezier hebben we Arjan Bisschop aan de leden voor kunnen stellen. Hij neemt het stokje van Tijn over en zal in de komende weken/maanden kennis komen maken met alle deelnemers aan het ANLb.  

 

Bent u benieuwd naar het verslag van de avond, stuur een mailtje naar info@ploegdriever.nl

Overige berichten

Patrijzen in het Groesbeekse landschap

11 april 2024

Heel misschien heb je wel eens een patrijs door een akkerrand zien scharrelen. Dan heb je geluk gehad! Vroeger kwamen ze veel voor in ons landschap, nu...

Lees meer

Pannenkoeken, brood en bier, gemaakt met graan van hier

11 april 2024

Stel, je fietst door de Ooijpolder naar je werk. Links en rechts van je zie je hoe je boterham groeit. Of je biertje. Hoe mooi zou dat zijn?

Lees meer

Onderzoek microplastics

5 februari 2024

Benthe van Buyten, van de universiteit van Gent, doet onderzoek naar microplastics op akkers in Nederland en België.

Lees meer

Bloemrijke dijken: de dijken van de toekomst

11 april 2024

Sinds de verzwaring van de dijk eind jaren ’90 beheren wij in opdracht van het Waterschap de dijk tussen Weurt en Millingen. Door middel van natuurvriendelijk...

Lees meer

'Nachtdieren' in de Ooijpolder

7 maart 2024

Zien we systematisch een belangrijke groep bestuivers over het hoofd? Jelle Wissink ging als een ware Raven van Dorst op zoek naar het nachtleven...

Lees meer