Nieuws

Op de facebookpagina van de Ploegdriever worden met enige regelmaat recente mooie foto's en video's met een korte uitleg gedeeld. Daarnaast krijgen de leden en andere belangstellenden ongeveer elk kwartaal een nieuwsbrief. Op deze pagina vindt u een selectie uit de berichten die via bovenstaande kanalen worden gedeeld.

Onderzoek microplastics

5 februari 2024

Benthe van Buyten, van de universiteit van Gent, doet onderzoek naar microplastics op akkers in Nederland en België.

De Ploegdriever heeft de akkerstroken van het Waldboerenproject in Berg en Dal beschikbaar gesteld voor het onderzoek. Op 5 februari kwam Benthe, samen met haar collega Lisa Joos, grondmonsters nemen. Ze brengen ons op de hoogte van hun resultaten, maar dat duurt wel even. Kijk voor informatie over het onderzoek op de website van het project MICOS.

Overige berichten

Gezocht: Gebiedscoordinator Agrarisch Natuurbeheer

1 februari 2024

Tijn van der Steeg neemt afscheid. Daarom zijn De Ploegdriever en Collectief Rivierenland op zoek naar een nieuwe coördinator agrarisch natuurbeheer....

Lees meer

Dijkbeheer: maaien

10 november 2023

Het extensieve dijkbeheer dat de Ploegdriever heeft vele voordelen.

Lees meer

Alle ooievaars verzamelen!

11 november 2023

Deze bloeiende populatie ooievaars wordt mede mogelijk gemaakt door extensief dijken- en akkerbeheer.

Lees meer

Kennisuitwisseling

10 november 2023

Binnen het Collectief Rivierenland wordt regelmatig kennis gedeeld die wordt opgedaan tijdens de uitvoering van de verschillende projecten.

Lees meer

Oogstmarkt Waldboeren

10 november 2023

Eind oktober vond de inmiddels jaarlijkse oogstmarkt van de Waldboeren weer plaats, voor wie er niet bij was bij deze een kort filmpje voor een indruk...

Lees meer