Projecten

Wij dragen intensief bij aan projecten die zorgen voor meer natuurinclusief buitengebied in onze regio. Dat doen we samen met andere organisaties, zoals o.a. Via Natura, het Living Lab en de Gemeente Berg en Dal. 

Wij beheren grote stukken dijk tussen Millingen aan de Rijn en Nijmegen in opdracht van het Waterschap Rivierenland. Wij onderhouden ook hagen en knotbomen op agrarisch of particulier terrein. In opdracht van de gemeente zaaien we bloemrijke akkerranden in.

Op deze pagina lees je meer over onze meerjarige kennisprojecten. Onderaan vind je een overzichtskaartje van onze fysieke projecten.

Circulair Terreinbeheer

 

Waldboeren

Waldboeren laat zien hoe je (als boer) aan natuurlijke kringlooplandbouw kunt doen. Je vindt dit project in de bossen van de Meerwijk in Berg en Dal. Het landbouwkundig beheer (van 4 hectare landbouwgrond) is in handen van boeren die lid zijn van de Ploegdriever. Weer andere leden van de Ploegdriever zijn betrokken bij de fruit- en notenteelt. Jaarlijks organiseren de Waldboeren een oogstmarkt. waarbij het land zelf te bezoeken is en enkele lokale ondernemers, zoals cidermakerij Het Hamerstuk, voedselbos Het Ketelbroek, schapenhouderij Op Dreef, boomgaardbeheer Bellefleur en anderen, hun producten te koop aanbieden en kennis uitwisselen. 

Dijkbeheer

Kruidenrijk Grasland

Projecten van de Ploegdriever in Berg en Dal e.o.

Op deze kaart zie een overzicht van verschillende lopende, terugkerende en afgesloten projecten. Klik een locatie aan voor meer informatie over dit project.