Projecten

Samen met andere organisaties in de regio, zoals o.a. Via Natura, de Gemeente Berg en Dal het het Living Lab is De Ploegdriever een drijvende kracht in projecten die bijdragen aan een meer natuurinclusief buitengebied in ons werkgebied. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over meerjarige kennisprojecten en vind je een overzicht op kaart van allerlei uitvoeringsprojecten.

Circulair Terreinbeheer

 

Waldboeren

De Waldboeren zijn een voorbeeldproject voor natuurlijke kringlooplandbouw. Het wordt uitgevoerd door leden van de Ploegdriever en andere betrokkenen. Arno van der Kruis en Bart Willers coördineren het werk en de betrokkenheid. Arno heeft ruime ervaring met burgerparticipatie in natuur- en landschapsprojecten en heeft bovendien kennis van fruit- en notenteelt. Bart stuurt het agrarisch beheer aan en regelt de verwerking en verkoop van de producten. Jaarlijks organiseren de Waldboeren een oogstmarkt, waarbij het land zelf te bezoeken is en enkele lokale ondernemers, zoals cidermakerij Het Hamerstuk, voedselbos Het Ketelbroek, schapenhouderij Op Dreef, boomgaardbeheer Bellefleur en anderen, hun producten te koop aanbieden en kennis uitwisselen.

Dijkbeheer

Kruidenrijk Grasland

Projecten van de Ploegdriever in Berg en Dal e.o.

Op deze kaart zijn vele verschillende lopende, terugkerende en afgesloten projecten van de Ploegdriever in kaart gebracht. Als u op de landkaartpunten klikt, kunt u meer informatie lezen over en foto's zien van de verschillende projecten.

Terugkerende projecten zijn bijvoorbeeld het dijkbeheer op grote delen van de dijkvakken tussen Millingen aan de Rijn en Nijmegen in opdracht van het Waterschap Rivierenland, het onderhoud van hagen en knotbomen op agrarisch of privaat terrein en bloemrijke akkerranden die worden ingezaaid in opdracht van de gemeente Berg en Dal. Heeft de Ploegdriever u geholpen en ziet u uw landschap graag terug op deze kaart? Stuur ons dan een bericht met een paar mooie foto's, we delen deze mooie resultaten graag.