Nieuws

Op onze Facebookpagina delen we enige regelmaat het laatste nieuws en leuke weetjes. Daarnaast krijgen onze leden en andere belangstellenden ongeveer elk kwartaal een nieuwsbrief. Hieronder een selectie uit de berichten.

Bloemen op ‘t randje

8 juli 2024

Geniet jij er ook zo van? Al die prachtige wilde bloemen langs de akkers in onze gemeente? Dit jaar lieten ze vanwege de weersomstandigheden even op zich wachten, maar nu zijn ze er!

Bij twaalf deelnemers zijn deze ‘bloemrijke akkerranden’ momenteel te bewonderen. Gewoon wanneer je lekker aan het wandelen of fietsen bent door onze gemeente. Normaal gesproken waren we al in de herfst begonnen met inzaaien, maar dat kon dit jaar niet vanwege het weer. Doordat we pas in de lente konden beginnen, zie je nu vooral boekweit, korenbloemen en rogge. Maar straks zul je ook nog zonnebloemen zien.

Mag je deze bloemen plukken? Nee, liever niet: ze dienen als voedsel en schuilplaats voor dieren en insecten. Deze randen zijn onderdeel van een biodiversiteitsproject (waar de gemeente subsidie voor heeft vrijgemaakt). De twaalf deelnemers houden samen met ons de ontwikkeling van deze akkerranden dan ook goed in de gaten.

Toch zin in een mooi veldboeket op tafel? Misschien is het dán leuk (en nuttig) om zelf een stukje tuin in te zaaien met een vlinder- of bijenlokkend mengsel. Alle kleine bee(s)tjes helpen!

Overige berichten

In het nieuws: ‘Kruidenrijke dijken zijn de dijken van de toekomst’

7 juli 2024

Stevige dijken zijn belangrijk voor ons kikkerlandje. Zeker nu we vaker met extreem weer (en overstromingen) te maken krijgen door ons veranderende klimaat....

Lees meer

Even voorstellen: Arjan Bisschop

1 juli 2024

Onze leden met een ANLb contract (Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer) hebben hem waarschijnlijk al op de koffie gehad: Arjan Bisschop, onze nieuwe coördinator...

Lees meer

Algemene Leden Vergadering 2024

31 mei 2024

Op 27 mei j.l. hadden we onze jaarlijkse ALV bij Groentehof Poelen in Groesbeek. Voorafgaande aan de vergadering hebben we een wandeling gemaakt door dit...

Lees meer

Patrijzen in het Groesbeekse landschap

11 april 2024

Heel misschien heb je wel eens een patrijs door een akkerrand zien scharrelen. Dan heb je geluk gehad! Vroeger kwamen ze veel voor in ons landschap, nu...

Lees meer

Pannenkoeken, brood en bier, gemaakt met graan van hier

11 april 2024

Stel, je fietst door de Ooijpolder naar je werk. Links en rechts van je zie je hoe je boterham groeit. Of je biertje. Hoe mooi zou dat zijn?

Lees meer