Nieuws

Op de facebookpagina van de Ploegdriever worden met enige regelmaat recente mooie foto's en video's met een korte uitleg gedeeld. Daarnaast krijgen de leden en andere belangstellenden ongeveer elk kwartaal een nieuwsbrief. Op deze pagina vindt u een selectie uit de berichten die via bovenstaande kanalen worden gedeeld.

Oogstmarkt Waldboeren

10 november 2023

Eind oktober vond de inmiddels jaarlijkse oogstmarkt van de Waldboeren weer plaats, voor wie er niet bij was bij deze een kort filmpje voor een indruk van deze dag.

 

Ondanks de regen was het een mooie, met gepofte kastanjes verwarmde dag op de Waldboeren. Waar je kon leren en proeven van wat de bodem ons te bieden heeft. Met grote dank aan de mensen vanVoedselbos Ketelbroek, Bellefleur Boomgaardbeheer, Het Hamerstuk, Imker Frans Peters, Kruidenproducten van Monique Teunissen, Bakker Joren Merkus, de Ploegdriever, Vereniging het Ree, Molenaar Peter Pouwels en Vlierbloesemmost Carmen Hiddes. Toen later op de dag de zon toch weer doorbrak, zagen we nog beter hoe mooi de Waldboeren zich ontwikkelt. Wie zien we volgend jaar (weer)?

Overige berichten

Onderzoek microplastics

5 februari 2024

Benthe van Buyten, van de universiteit van Gent, doet onderzoek naar microplastics op akkers in Nederland en België.

Lees meer

Gezocht: Gebiedscoordinator Agrarisch Natuurbeheer

1 februari 2024

Tijn van der Steeg neemt afscheid. Daarom zijn De Ploegdriever en Collectief Rivierenland op zoek naar een nieuwe coördinator agrarisch natuurbeheer....

Lees meer

Dijkbeheer: maaien

10 november 2023

Het extensieve dijkbeheer dat de Ploegdriever heeft vele voordelen.

Lees meer

Alle ooievaars verzamelen!

11 november 2023

Deze bloeiende populatie ooievaars wordt mede mogelijk gemaakt door extensief dijken- en akkerbeheer.

Lees meer

Kennisuitwisseling

10 november 2023

Binnen het Collectief Rivierenland wordt regelmatig kennis gedeeld die wordt opgedaan tijdens de uitvoering van de verschillende projecten.

Lees meer